x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden

Șoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   10:03
Șoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden
Sursa foto: Hepta

Șoferul care a intrat cu un camion în bariera de securitatea de la Casa Albă le-a spus oficialilor că era pregătit să-l ucidă pe Biden și să "preia puterea”. Sai Varshith Kandula a afirmat că îi admiră pe naziști și că plănuia atacul de șase luni.

Bărbatul în vârstă de 19 ani din Missouri acuzat că a intrat deliberat cu un camion închiriat într-o barieră de securitate a Casei Albe le-ar fi declarat autorităților că îi admiră pe naziști și că vrea să "preia puterea" și "să-l ucidă pe președinte", arată documentele judiciare publicate marți, citate de NBC News.

Sai Varshith Kandula, din Chesterfield, Missouri, a închiriat camionul luni seară, imediat după ce a zburat de la St. Louis la Aeroportul Internațional Dulles cu un bilet dus, a declarat un agent al Secret Service.

În jurul orei 21:35, el a condus camionul pe un trotuar din fața Casei Albe și a intrat într-o barieră metalică aflată la nord de Casa Albă, potrivit documentului.

Kandula a mers cu spatele și s-a izbit de barieră a doua oară înainte ca poliția să-l ia în custodie.

Când agenții Secret Service l-au întrebat pe Kandula despre un steag cu o svastică pe care l-a scos dintr-un rucsac, acesta ar fi spus că l-a cumpărat de pe internet pentru că naziștii "au o mare istorie", potrivit documentului judiciar.

Acesta ar fi spus că admiră "natura lor autoritară și ordinea mondială unică", identificându-l pe Hitler ca fiind un "lider puternic" pe care îl admiră.

Kandula le-ar fi spus autorităților că a planificat atacul timp de șase luni și că a detaliat planurile într-o "carte verde", se arată în document.

El a declarat că scopul său era "să ajungă la Casa Albă, să preia puterea și să fie pus la conducerea națiunii", se arată în document. Când agenții l-au întrebat cum va prelua puterea, Kandula a spus că „îl va ucide pe președinte dacă asta trebuie să fac și va răni pe oricine” îi va sta în cale.

În Chesterfield, suburbia St. Louis, unde locuiește Kandula, agenți FBI au fost văzuți marți intrând și ieșind din casa acestuia.

Errion Barfield, care a făcut parte din echipa de atletism a liceului Marquette alături de Kandula, își amintește de el ca fiind liniștit și modest. "Era drăguț și relaxat", a declarat Barfield într-un mesaj pe Facebook pentru NBC News. "Nu mă așteptam ca el să facă așa ceva".

Kandula este așteptat în fața instanței miercuri după-amiază.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden casa alba