x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie transformă o barjă în azil pentru 500 de migranți de sex masculin: Este mai ieftin decât hotelurile

Marea Britanie transformă o barjă în azil pentru 500 de migranți de sex masculin: Este mai ieftin decât hotelurile

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   22:47
Marea Britanie transformă o barjă în azil pentru 500 de migranți de sex masculin: Este mai ieftin decât hotelurile
Sursa foto: Hepta

O barjă va găzdui 500 de migranți în largul coastei Dorset, a anunțat guvernul Marii Britanii. Pe vaporul transformat în centru de azil vor fi trimiși doar bărbați, potrivit BBC.

Migranții vor fi primiți pe barjă „în următoarele luni", a confirmat guvernul. Nava, care se află în prezent în Italia, este o variantă „semnificativ mai ieftină decât hotelurile", susține Ministerul britanic de Interne.

Barja cu trei etaje, numită Bibby Stockholm, va fi amplasată în portul Portland și va fi folosită pentru a găzdui bărbați singuri în timp ce așteaptă ca solicitările lor de azil să fie procesate. Centrul de azil va funcționa timp de cel puțin 18 luni.

Pe lângă faptul că va oferi cazare, asistență medicală și servicii de catering, nava va avea un sistem de securitate pentru a minimiza impactul asupra comunității locale, precizează Ministerul de Interne.

Vasul are 222 de camere, camere cu baie proprie, o sală de televiziune și de jocuri și o sală de sport.

Grupurile de refugiați au calificat planul drept „complet inadecvat", în timp ce consilierii din regiunea populară printre turiști s-au opus propunerilor.

Cazarea migranților în hoteluri costă mai mult de 6 milioane de lire sterline pe zi, potrivit Ministerului de Interne din Marea Britanie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barja azil migranți ieftin