x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barurile şi cafenelele britanice se vor închide mai târziu în ziua căsătoriei prinţului Harry

Barurile şi cafenelele britanice se vor închide mai târziu în ziua căsătoriei prinţului Harry

04 Mar 2018   •   22:00
Barurile şi cafenelele britanice se vor închide mai târziu în ziua căsătoriei prinţului Harry

Barurile şi cafenelele din Marea Britanie vor putea să funcţioneze cu program prelungit şi să se închidă mai târziu decât la ora stabilită prin lege în ziua căsătoriei prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle, a anunţat duminică Guvernul britanic, citat de AFP.

"Nunta regală este o bună ocazie pentru oamenii din întreaga ţară să se reunească şi să sărbătorească acest eveniment fericit şi istoric pentru familia noastră regală şi pentru naţiunea noastră", a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, într-un comunicat.

Decizia a fost luată în urma unei consultări publice de patru săptămâni. Barurile şi cafenelele din Anglia şi Ţara Galilor, care se închid de obicei la ora locală 23.00, vor putea să rămână deschise până la ora 01.00 în ajunul şi în ziua nunţii regale, ce va avea loc sâmbătă, 19 mai, la Castelul Windsor.

"Este clar faptul că oamenii sunt favorabili ideii de a dispune de mai mult timp pentru a închina un pahar în cinstea prinţului Harry şi a lui Meghan Markle în acea zi de sărbătoare naţională", a adăugat Amber Rudd.

Pe 19 mai va avea loc, de asemenea, finala Cupei Angliei la fotbal. Ministerul de Interne a subliniat că "nu au existat mai multe incidente" cu ocazia precedentelor decizii de prelungire a programului de funcţionare de care au beneficiat barurile şi cafenelele britanice, aşa cum s-a întâmplat în seara zilei în care regina Elisabeta a II-a a împlinit vârsta de 90 de ani şi care a coincis cu disputarea a două meciuri de fotbal la Euro 2016, în care jucau Anglia şi Ţara Galilor.

Brigid Simmonds, preşedintele Asociaţiei britanice a barurilor şi a patronatelor din industria berii, principala organizaţie britanică din acest sector de activitate, a felicitat Guvernul pentru luarea acestei decizii.

În ianuarie, ea declarase că o astfel de măsură "va stimula comerţul cu 10 milioane de lire sterline (11,27 milioane de euro)". AGERPRES

×