x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bashar al-Assad: Aleppo va fi cimitirul lui Erdogan

Bashar al-Assad: Aleppo va fi cimitirul lui Erdogan

07 Iun 2016   •   18:04
Bashar al-Assad: Aleppo va fi cimitirul lui Erdogan

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a adresat marţi noului Parlament, care şi-a preluat funcţiile după alegerile legislative ce au avut loc la 13 aprilie în teritoriile controlate de regim, relatează AFP.

'Poporul sirian a surprins încă o dată lumea prin participarea sa excepţională la scrutin şi prin numărul considerabil de candidaţi', a declarat preşedintele sirian. El a promis să continue ceea ce a numit războiul Siriei împotriva terorismului, după mai mult de cinci ani de conflict cu insurgenţii.

"Războiul nostru împotriva terorismului continuă', a afirmat Assad în discursul rostit în parlament şi difuzat de televiziunea de stat, menţionează Reuters.

'Aşa cum am eliberat Tadmur (Palmira) şi înainte multe alte zone, vom elibera fiecare inch din Siria din mâinile lor. Singura noastră opţiune este victoria, altfel Siria nu va continua', a subliniat preşedintele sirian.

Assad a mai spus că va recâştiga şi ultimul centimetru al Siriei iar "Aleppo va deveni cimitirul viselor şi speranţelor preşedintelui Turc, Tayyip Erdogan, sponsor major la insurenţilor care luptă împotriva armatei."

Partidul Baas, la putere de mai mult de o jumătate de secol în Siria, şi aliaţii săi au obţinut majoritatea celor 250 de locuri, potrivit rezultatelor oficiale. Nivelul de participare la vot a fost oficial de 57,56% , potrivit comisiei electorale citate de agenţia oficială Sana.

Aceste alegeri au fost considerate 'nelegitime' de către opozanţii din ţară, din exterior şi de către ţările occidentale. Dar Rusia, aliat important al regimului sirian, le-a apreciat 'conform Constituţiei siriene actuale'. ONU pledează pentru organizarea de alegeri generale în Siria în anul 2017. Parlamentul sirian a ales la conducerea sa pentru prima dată o femeie, Hadia Abbas. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bashar al-assad