x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bătălie pentru administraţia Obama

Bătălie pentru administraţia Obama

de Sînziana Stancu    |    29 Noi 2008   •   00:00

Echipa de tranziţie a preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, a primit până acum CV-urile a peste 290.000 de persoane care doresc să lucreze în viitoarea Administratie, acesta fiind un număr-record de cereri.

Numărul solicitanţilor ar putea să treacă de un milion până la 20 ianuarie 2009, când noul lider de la Casa Alba se va instala, oficial, în funcţie, scrie Los Angeles Times.

Cele mai multe dintre cereri au fost postate pe site-ul www.change.gov. Numărul nu-i include însă pe cei care au solicitanţilor care au recurs la apeluri telefonice, au trimis email-uri sau au postat CV-uri pe paginile personale de Facebook ale membrilor echipei de tranziţie.

METODE INEDITE
Unii dintre ei au recurs la metode inedite pentru a fi siguri că CV-ul lor va fi luat în considerare, ei oferindu-le bilete la meciuri de fotbal, cadouri sau invitaţii la cină celor care lucrează în echipa de tranziţie a noului preşedinte. Unii membri ai staff-ului democrat şi-au şters paginile personale de pe Facebook şi MySpace, după ce au primit mii de solicitări, iar câţiva dintre ei preferă să nu apară în presă sau la tv, pentru a nu-i incuraja pe oameni să le trimită CV-ul, mai scrie publicaţia americană.
În Administraţia lui George W. Bush, în 2001, doar 44.000 de persoane au depus cereri  pentru un loc de muncă, iar fostul preşedinte Bill Clinton a primit în jur de 125.000 de CV-uri când a preluat funcţia de preşedinte, în 1993. Administraţia Obama oferă aproximativ 8.000 de locuri de muncă.


×
Subiecte în articol: externe