x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bavaria introduce obligativitatea de a avea agăţată o cruce la intrarea în clădirile guvernamentale

Bavaria introduce obligativitatea de a avea agăţată o cruce la intrarea în clădirile guvernamentale

31 Mai 2018   •   13:36
Bavaria introduce obligativitatea de a avea agăţată o cruce la intrarea în clădirile guvernamentale

Landul german Bavaria se pregăteşte pentru introducerea unei noi legi, potrivit căreia la intrarea în toate clădirile guvernamentale vor fi agăţate cruci, scrie The Guardian.

În ciuda opoziţiei venite din partea membrilor proeminenţi ai bisericii catolice şi a teologilor, legea îşi va produce efectele începând de vineri.

Potrivit afirmaţiilor făcute de premierul statului, Markus Soder de la Uniunea Social Creştină, “crucifixul obligatoriu” va fi amplasat pentru a reflecta identitatea bavariană, în contextul în care au avut loc imigrări masive de musulmani.

Landul Bavaria s-a aflat în prima linie a crizei refugiaţilor din 2015, când în Germania au sosit peste un milion de migranţi şi refugiaţi din Orientul Mijlociu.

“Vrem să dăm un semnal clar că oamenii doresc să-şi scoată în evidenţă identitatea”, a spus Soder, care şi-a pus pe peretele din biroul său un crucifix.

“Un angajament clar faţă de identitatea noastră bavareză şi de valorile creştine. Astăzi am decis în Cabinet ca începând cu 1 iunie în fiecare instituţie de stat să fie aşezată o cruce. Imediat după întâlnire am aşezat o cruce la intrarea în Cancelaria de stat”, a scris pe contul său de Twitter premierul Markus Soder.

 

 

“Avem suficiente crucifixuri în Bavaria. Solder instrumentalizează şi abuzează de cruce ca simbol religios”, a spus teologul protestant Johanna Haberer, care a catalogat mişcarea ca fiind “o greşeală”.

Bavaria este un stat majoritar creştin. În 2016, 50.5% din populaţia landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionaţi s-au declarat protestanţi.

×