x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BBC face o nouă gafă. A anunţat spitalizarea Reginei

BBC face o nouă gafă. A anunţat spitalizarea Reginei

03 Iun 2015   •   14:23
BBC face o nouă gafă. A anunţat spitalizarea Reginei

Canalul BBC a prezentat miercuri scuze după ce unul dintre jurnaliştii săi a postat în mod eronat un mesaj pe Twitter care anunţa că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost spitalizată, relatează Reuters.

În realitate, suverana britanică, în vârstă de 89 de ani, care va deveni în septembrie cel mai longeviv monarh din istoria ţării sale, s-a deplasat la spitalul londonez King Edward VII pentru controlul medical anual, a precizat Palatul Buckingham.

''A fost un control de rutină, o întâlnire programată. Regina a părăsit deja spitalul'', a explicat o purtătoare de cuvânt a familiei regale britanice.

Precizarea survine în urma postării pe reţeaua Twitter a unui mesaj care lăsa să se înţeleagă că Regina Elisabeta a II-a a fost transportată de urgenţă la spital. Mesajul a fost postat de un jurnalist care ulterior a şters anunţul şi a prezentat scuze pentru ceea ce purtătoarea de cuvânt de la Buckingham a numit o ''glumă proastă''.

În ultimii ani, regina şi-a redus numărul apariţiilor publice, Casa Regală britanică fiind reprezentată la unele evenimente oficiale de primul urmaş la tron, Prinţul Charles. Totuşi, ea a participat săptămâna trecută la şedinţa inaugurală a Parlamentului format după alegerile legislative din luna mai, iar miercuri după-amiază are prevăzute întâlniri oficiale la Palatul Buckingham.

Internarea sa din martie 2013 cu simptome de gastroenterită a fost prima situaţie în peste un deceniu în care Regina Elisabeta a II-a a avut nevoie de tratament spitalicesc.

×