x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BBC News / Natalia Morari: Este extraordinar că mă pot plimba liberă, din nou, prin parc

BBC News / Natalia Morari: Este extraordinar că mă pot plimba liberă, din nou, prin parc

26 Apr 2009   •   00:00
 BBC News / Natalia Morari:  Este extraordinar că mă pot plimba liberă, din nou, prin parc

Natalia Morari susţine că autorităţile moldovene nu i-au prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor care i se aduc. Jurnalista de peste Prut neagă că ar fi implicată în vreun fel în violenţele izbucnite la Chişinău după alegeri, relatează BBC News şi Mediafax.



"Nu am simţit niciodată că o plimbare în parc ar putea fi o fericire atât de mare. Mă simt extraordinar. A fost groaznic, pentru că practic mi s-au tăiat toate sursele de informare şi nu am ştiut ce s-a întâmplat cu prietenii care ieşiseră cu mine pe străzi", declară Morari la doar câteva ore după eliberarea din arestul la domiciliu. Totuşi, dacă va fi găsită vinovată, jurnalista riscă până la 15 ani de închisoare.

Morari susţine că autorităţile nu i-au prezentat nicio fotografie, înregistrare sau alte dovezi pentru confirmarea acuzaţiilor la adresa sa. Totul a început într-o cafenea din Chişinău, când Morari şi câţiva prieteni au decis să organizeze un protest paşnic faţă de victoria comuniştilor în alegerile din 5 aprilie. "S-a întâmplat prin intermediul Twitter-ului, a blogosferei, internetului, mesajelor telefonice. Ne-am întâlnit, am discutat 15 minute şi am decis să organizăm un miting spontan prin internet. În câteva ore, 15.000 de persoane au ieşit pe străzi. Nimeni nu îşi imagina că se va întâmpla aşa ceva, dar acest lucru arată că există o stare de nemulţumire în societate, mai ales în rândul tinerilor. Tinerii nu sunt mulţumiţi de ce se întâmplă în R.Moldova. Libertatea este foarte importantă pentru noi şi nu dorim să trăim într-o societate de tip sovietic", insistă Morari, negând acuzaţiile că în spatele protestelor s-ar afla serviciile secrete din România sau R.Moldova.

Morari, care în urmă cu doi ani a fost expulzată din Rusia, intenţionează să renunţe la jurnalism pentru a lucra la fundaţia ThinkMoldova. Ea nu se consideră o femeie periculoasă: "Sunt doar o tânără care se implică activ în ţara sa, nimic mai mult. Sunt o persoană liberă şi vreau să fiu liberă".

×
Subiecte în articol: externe