x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BBC pregătește o emisiune destinată ascultătorilor din Corea de Nord

BBC pregătește o emisiune destinată ascultătorilor din Corea de Nord

05 Sep 2015   •   21:09
BBC pregătește o emisiune destinată ascultătorilor din Corea de Nord

BBC pregăteşte o emisiune radio destinată Coreii de Nord, precum şi un post de televiziune în limba rusă, în dorinţa de a-şi extinde serviciul internaţional, au relatat sâmbătă media britanice, preluate de AFP.

Directorul general al primului grup audiovizual public din lume, Tony Hall, urmează să formuleze aceste propuneri luni. El îşi mai doreşte de asemenea întărirea serviciului în limba arabă al BBC şi acoperirea Africii şi a Orientului Mijlociu.

Planul ar urma să contribuie la eforturile Marii Britanii de a-şi păstra poziţia în lume şi de a apăra libertatea presei în ţările unde informaţia este controlată de media apropiate de putere, a explicat, pentru The Guardian, o sursă din cadrul grupului.

O emisiune radio, sub forma unui buletin zilnic de informaţii, destinat Coreii de Nord, ar fi o premieră semnificativă şi ar putea stârni furia autorităţilor de la Phenian.

Potrivit media britanice, BBC va cere guvernului să finanţeze cu până la 20 de milioane de lire efortul de consolidare a serviciului său internaţional.

BBC nu a confirmat deocamdată informaţiile.

×