x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bebeluş gigant: O rusoaică a născut un băieţel de 7,2 kilograme!

Bebeluş gigant: O rusoaică a născut un băieţel de 7,2 kilograme!

21 Ian 2011   •   11:29
Bebeluş gigant: O rusoaică a născut un băieţel de 7,2 kilograme!
147598-.jpgO femeie din oraşul Habarovsk, aflat în Extremul Orient al Rusiei, a născut un băieţel de 7,2 kilograme şi 67 de centimetri. "Este pentru prima dată când în Habarovsk se naşte un bebeluş atât de mare. Mama copilului, care are 33 de ani şi este originară din acest oraş, a făcut operaţie cezariană. Copilul s-a născut sănătos", a precizat un purtător de cuvânt al oficiului teritorial de înregistrare a naşterilor, citat de agenţia RIA-Novosti.

Mama băieţelului se numeşte Vera Ovcinnikova, este contabilă şi mai are o fiică de 14 ani, a cărei greutate la naştere a fost de 3,9 kilograme.

Bebeluşul Verei a atins, prin greutatea şi înălţimea sa, un nou record în Habarovsk, după ce în februarie 2008 aici s-a născut un copil de 6,1 kilograme şi 63 de centimetri.

În septembrie 2007, în regiunea siberiană Altai, o femeie a dat viaţă unei fetiţe numită Nadia, care a avut la naştere 7,75 kilograme şi 56 de centimetri.

În general, greutatea unui copil sănătos oscilează între 3 şi 3,5 kilograme, în timp ce un bebeluş de până la 5 kilograme este considerat a fi mare, relatează Agerpres. Cei care depăşesc această medie sunt numiţi de medici drept copii "giganţi". Potrivit statisticilor, un bebeluş "gigant" apare rar, respectiv la o naştere din 1.500.

×