x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre Dubai, de la Tokyo

O femeie a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre Dubai, de la Tokyo

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   21:20
O femeie a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre Dubai, de la Tokyo
Sursa foto: Hepta

Un zbor de la Tokyo la Dubai a aterizat cu un călător în plus la bord, după ce o pasageră a născut în aer. Mama și bebelușul erau în stare stabilă, iar la sosirea în Dubai au fost întâmpinați de personalul medical local.

Noul sosit și-a făcut apariția pe 19 ianuarie, într-un zbor care a durat 12 ore și care a aterizat la timp, în ciuda urgenței medicale, a confirmat compania aeriană pentru CNN.

Pasagerul și bebelușul au fost asistați de echipajul de cabină al Emirates, care beneficiază cu toții de pregătire în domeniul intervențiilor medicale, astfel încât să poată face față unor situații precum nașterile sau atacurile de cord.

Emirates a declarat pentru CNN că mama și bebelușul "erau în stare stabilă și, la sosirea în Dubai, au fost întâmpinați de personalul medical local”.

Nașterile la bordul avioanelor sunt relativ rare. Politica Emirates atunci când vine vorba de călătoarele însărcinate este similară cu cea a multor alte companii aeriene comerciale: femeile pot zbura până în a 7-a lună de sarcină, cu excepția cazului în care au complicații sau preocupări medicale.

Pasagerele însărcinate în 29 de săptămâni sau mai mult trebuie să aducă un certificat medical sau o scrisoare semnată de medicul lor sau de moașa lor, iar nimeni nu are voie să zboare după a 32-a săptămână de sarcină cu gemeni sau a 36-a săptămână de sarcină normală.

În luna mai a anului trecut, o femeie a născut un băiețel sănătos în toaleta de la bordul unui zbor Frontier Airlines de la Denver la Colorado, cu ajutorul unei însoțitoare de bord. Iar în ianuarie 2022, o femeie a intrat în travaliu după șase ore de zbor între Accra, Ghana, și Aeroportul Internațional Washington Dulles. Copilul ei a fost adus pe lume în siguranță pe podeaua cabinei, în spațiul oferit de ieșirile de urgență.

În 2016, un băiețel a primit zboruri gratuite pe viață de la Buraq Air, după ce mama sa l-a născut în timp ce se afla la bordul avionului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bebelus născut în avion