x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bebeluşi ucişi de perfuzie

Bebeluşi ucişi de perfuzie

de Irina Cristea    |    24 Aug 2010   •   00:00

Doi bebeluşi aflaţi în salonul de Terapie Intensivă al unui spital din Mainz (vestul Germaniei) au murit pentru că perfuzia cu ajutorul căreia erau hrăniţi a fost contaminată cu o bacterie. Alţi cinci micuţi sunt în stare gravă.

Potrivit presei germane, preluată de AFP, tragedia a avut loc sâmbătă. Unul dintre bebeluşii decedaţi avea 2 luni şi fusese născut prematur. Era internat din cauza unor probleme grave de sănătate, dar medicii germani nu au dat mai multe detalii. Celălalt avea 8 luni. Atât ei, cât şi ceilalţi cinci sugari au primit o perfuzie contaminată, se arată într-un comunicat al spitalului. Germinarea bacteriei, care atacă mucoasa stomacului, în soluţia administrată copiilor a fost detectată de Institutul de Microbiologie din cadrul Centrului Medical, se arată în comunicat, oficialii spitalului precizând că autorităţile competente au fost anunţate, iar căutarea, în circuitul de fabricaţie, a cauzei exacte a contaminării este în curs.
"Suntem şocaţi de aceste evenimente şi transmitem profunde condoleanţe părinţilor şi rudelor copiilor decedaţi", a declarat preşedintele institutului, profesorul Norbert Pfeiffer.

×
Subiecte în articol: externe