x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia - I s-a furat bicicleta ministrului care promovează mersul cu... bicicleta

Belgia - I s-a furat bicicleta ministrului care promovează mersul cu... bicicleta

14 Feb 2017   •   22:10
Belgia - I s-a furat bicicleta ministrului care promovează mersul cu... bicicleta

Un ministru al executivului belgian care a mers marţi cu bicicleta la o conferinţă de presă pentru a promova mersul pe bicicletă şi-a găsit propria bicicletă furată o jumătate de oră mai târziu, scrie agenţia Reuters. 

Ben Weyts, ministrul pentru mobilitate pentru regiunea Flandra, a prezentat un plan de investiţii de circa 300 de milioane de euro pentru amenajarea unor piste de biciclete până în 2019, ca parte a unui program de promovare a modalităţilor alternative de transport. 

''Am lăsat bicicleta în locul special amenajat din staţia de biciclete şi am blocat-o cu încuietoarea'', a spus un purtător de cuvânt al ministrului. ''Când ne-am întors o jumătate de oră mai târziu, bicicleta dispăruse''. 

Chiar dacă Belgia este o ţară în care există o preocupare sporită pentru ciclism ca sport, principala modalitate de transport la locul de muncă sunt maşinile, ceea ce duce la crearea unora dintre cele mai aglomerate drumuri din Europa. 

Ministrul a fost nevoit să îl sune pe şoferul său şi să vină să îl ia din staţia Halle, la sud de Bruxelles, a indicat purtătorul de cuvânt, care a mai spus că speră ca poliţia să îl prindă pe hoţ cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, încheie Reuters.AGERPRES

×