x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia intră în carantină națională, din 2 noiembrie

Belgia intră în carantină națională, din 2 noiembrie

30 Oct 2020   •   21:25
Belgia intră în carantină națională, din 2 noiembrie

Belgia impune din nou carantina strictă, după ce infecțiile cu coronavirus au fost în creștere în ultim săptămână, la fel și internările în spitale și numărul deceselor, a anunțat, vineri, premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă, scrie HLN.be.

„Țara noastră se află într-o stare de urgență sanitară. Presiunea este imensă, așa cum ați văzut, fără îndoială, în ultimele zile ”, a spus el. „În momentul de față, există o singură alegere și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul nostru de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice“.

„Presiunea asupra spitalelor este imensă, furnizorii noștri de îngrijire fac eforturi inumane. Pragul durerii a fost depășit în multe spitale. În ultima săptămână, 100.000 de concetățeni au fost infectați, nu vedem nicio schimbare. Există o singură alegere: toată lumea va sta în spatele persoanelor îngrijite. Există o singură modalitate de a face acest lucru: limitați cât mai mult posibil toate contactele fizice. Va trebui să menținem acest lucru atât timp cât este necesar. Trebuie să rupem creșterea și asta cât mai curând posibil”.

„Ne întoarcem într-un lockdown strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a afirmat De Croo.

Măsurile vor intra în vigoare duminică seara și vor rămâne în vigoare până la 13 decembrie. Acestea vor fi reevaluate la 1 decembrie. Unele măsuri de relaxare ar putea fi implementate la mijlocul lunii noiembrie.

Măsurile dure din Belgia, în vigoare din 2 noiembrie:

- Este permis un singur contact apropiat per familie pe săptămână. „Regula celor 4 contacte sociale dispare. Veți putea invita o singură persoană la un moment dat acasă”, a explicat premierul.

- Afacerile neesențiale vor fi închise. Cu toate acestea, va fi posibilă primirea comenzilor livrate sau ridicarea acestor articole (Take-Away și Click and Collect), cum ar fi restaurantele.

- Numai magazinele alimentare și farmaciile vor rămâne deschise.

- Profesiile nemedicale, care presupun un contact direct cu oamenii, sunt stopate pentru moment.

- Telelemunca este obligatorie. Dacă  nu este posibil acest lucru, masca este obligatorie.

- Școlile  rămân închise până pe 15 noiembrie. În învățământul superior, activitățile se vor desfășura de la distanță până la aceeași dată, ulterior vr fi reevaluate datele privind o pozibilă deschidere etapizată.

- Parcurile de distracții și grădinile zoologice de vor închide.

- Înmormântările sunt limitate la maximum 15 persoane, fără sevirea meselor.

- Hotelurile pot rămâne deschise, dar serviciile de catering trebuie făcute în cameră.

×
Subiecte în articol: carantina belgia