x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia renunță la închiderea teatrelor, cinematografelor și a sălilor de concerte

Belgia renunță la închiderea teatrelor, cinematografelor și a sălilor de concerte

30 Dec 2021   •   11:40
Belgia renunță la închiderea teatrelor, cinematografelor și a sălilor de concerte

Guvernul belgian a anunțat că renunță la decizia de a închide teatrele, cinematografele și sălile de concerte pentru a opri răspândirea variantei Omicron, după ce o instanță a suspendat măsura.

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă a țării, a suspendat închiderea spațiilor culturale interioare în urma unui recurs al unui producător de teatru. Măsura, anunțată la 22 decembrie de către premier, provocase revoltă în cercurile artistice.

Premierul Alexander De Croo a postat pe Twitter un comunicat care anunță anularea măsurii și revenirea la condițiile anterioare începând de joi. Printre acestea se numără obligativitatea de a sta pe scaune și de a purta o mască, potrivit euronews.

Consiliul de Stat a fost sesizat de producătorul unui spectacol programat de marți până joi în Auderghem, municipalitate din Bruxelles.

Autoritățile nu demonstraseră "în ce fel teatrele din sectorul cultural sunt locuri deosebit de periculoase pentru sănătatea și viața oamenilor, favorizând răspândirea coronavirusului, până la punctul în care este necesar să se ordone închiderea'", a precizat Consiliul de Stat.

Câteva mii de persoane, 5.000 potrivit poliției, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere retragerea acestei măsuri.

Unele teatre și numeroase cinematografe, în special la Bruxelles, precum și în orașele Namur și Liège, au decis să sfideze interdicția, rămânând deschise.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restrictii belgia