x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu: Iranul nu a putut fi convins să oprească programul nuclear; este vremea acţiunii

Benjamin Netanyahu: Iranul nu a putut fi convins să oprească programul nuclear; este vremea acţiunii

de Mediafax    |    01 Aug 2012   •   17:04
Benjamin Netanyahu: Iranul nu a putut fi convins să oprească programul nuclear; este vremea acţiunii

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirma ca asigurarile oferite de Statele Unite privind posibilitatea unei interventii militare, in ultima instanta, impotriva Iranului, nu sunt suficiente pentru a opri regimul islamist de la Teheran sa se doteze cu arme nucleare, conform BBC News online.

"Regimul de la Teheran crede ca membrii comunitatii internationale nu manifesta suficienta vointa pentru a opri Iranul", a spus Netanyahu dupa ce secretarul american al Apararii, Leon Panetta, a reiterat miercuri, in Israel, ca Statele Unite mentin optiunea militara in cazul Iranului.

Regimul islamist de la Teheran sustine ca programul nuclear iranian are scop strict civil, dar Occidentul si Israelul suspecteaza ca Iranul incearca sa fabrice arme atomice.

"In momentul de fata, regimul iranian crede ca membrii comunitatii internationale nu au suficienta vointa pentru a opri programul nuclear. Domnul Panetta a declarat in urma cu cateva luni ca, daca nu vor mai exista alte optiuni, America va actiona... Dar aceste declaratii inca nu au convins regimul iranian sa opreasca programul nuclear. Aceasta situatie trebuie sa se schimbe si trebuie sa se schimbe rapid, pentru ca timpul pentru rezolvarea pe cale pasnica a acestei situatii tinde sa expire...", a avertizat Netanyahu.

Statele Unite au avertizat Israelul sa nu efectueze vreun atac unilateral impotriva instalatiilor nucleare iraniene, insa Netanyahu a sugerat marti ca statul evreu ar putea opta pentru o interventie militara. "Cand este vorba de existenta noastra, nu ne bazam pe nimeni altcineva, nici macar pe cei mai buni prieteni", a atras atentia Netanyahu.

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu