x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlin: O măsură a autorităţilor locale irită iubitorii de animale

Berlin: O măsură a autorităţilor locale irită iubitorii de animale

04 Ian 2010   •   00:00

Măsura adoptată de la 1 ianuarie de autorităţile din Berlin, privind obligativitatea ca până şi câinii de companie de talie mică, bichonii, chihuahua, tekelii sau pekinezii, să poarte o botniţă atunci când se află în mijloacele de transport în comun, a provocat nemulţumirea iubitorilor de animale, informează AFP.



Dacă obligaţia de a pune botniţă câinilor de talie mare, în special a celor din rasele molosoide, rase create special pentru pază şi luptă, a fost în general acceptată, generalizarea acestei măsuri pentru toate rasele de câini a provocat controverse în rândul iubitorilor patrupedelor.

Această măsură a fost catalogată drept "idioată şi absurdă" şi "fără nici un sens" de presa germană, după ce reprezentantul Asociaţiei chinologice Berlin-Brandebourg, Herbert Simiot, a declarat că nu găseşte cuvinte suficient de dure pentru a descrie intrarea în vigoare a noului regulament.

Pe un site de internet dedicat câinilor, "wunsch-hund".(ce-şi doresc câinii), este semnalat faptul că intrarea în vigoare a acestei măsuri crează "un trist precedent" şi pentru celelalte oraşe germane.

Stăpânii de câini de companie de talie mică mai au soluţia de a-şi transporta patrupedele în cuşti speciale, mai ales că nu există botniţe atât de mici încât să poată fi purtate de câini din rasa chihuahua sau pekinez.

×
Subiecte în articol: externe