x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi a dat în scarlatină

Berlusconi a dat în scarlatină

de Sînziana Stancu    |    26 Oct 2009   •   00:00

Premierul italian Silvio Berlusconi şi-a anulat vizita de marţi în L'Aquila, pentru a preda casele sinistraţilor în urma cutremurului din aprilie, din cauza unei "indispoziţii subite". Indispoziţia de care suferă Berlusconi este, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA provocată de o formă uşoară de scarlatină, pe care premierul italian ar fi luat-o de la unul dintre nepoţii lui.



Îmbolnăvirea subită i-a stricat planurile lui Berlusconi,  care urma să meargă în Abruzzo pentru inaugurarea unui sat - un ansamblu de locuinţe pentru sinistraţi. Agenda preşedintelui Consiliului prevede participarea sa joi şi vineri la Bruxelles la Consiliul European al şefilor de stat şi de guven.
Scarlatina este o boală contagioasă provocată de o bacterie, streptococ, care se tratează cu antibiotice. Foarte rară la adulţi, aceasta se caracterizează prin febră, angină şi plăgi roşii pe corp, precizează ANSA.  La copii, medicii recomandă repaus la pat şi izolare timp de 15 zile, potrivit site-urilor de informaţii medicale.

×
Subiecte în articol: externe