x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi îi scoate pe studenţi în stradă

Berlusconi îi scoate pe studenţi în stradă

24 Noi 2010   •   22:36

Noile manifestaţii împotriva reformei universităţilor, propusă de Guvernul lui Silvio Berlusconi, au fost marcate de violenţe, care au izbucnit în momentul în care studenţii au încercat să intre în Senat, relatează AFP. Un grup de protestatari a reuşit să treacă de barierele de securitate din jurul Palazzo Madama, sediul Senatului, dar a fost respins de forţele de ordine.

Manifestanţii au aruncat cu ouă şi fumigene înspre intrarea în Camera superioară a Parlamentului, scandând "Demisia, demisia". Studenţii au încercat să forţeze un cordon de securitate în timpul unei manifestaţii în faţa Camerei Deputaţilor, unde era examinată reforma universitară propusă de ministrul Educaţiei Mariastella Gelmini şi care urmează să fie votată joi. "Nu tăierilor bugetare”, "Redaţi-ne viitorul”, se putea citi pe bannerele studenţilor.

Câţiva manifestanţi au suferit contuzii în timpul confruntărilor cu poliţia în cadrul reuniunii din Piazza Santi Apostoli, în centrul Romei. Guvernul italian a adoptat mai multe legi în doi ani de mandat al căror efect a fost suprimarea nouă miliarde de euro şi a 130.000 de locuri de muncă în educaţie, pe o perioadă de cinci ani (2009-2013).

×