x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi şi haremul lui, "o ruşine"

Berlusconi şi haremul lui, "o ruşine"

de Carmen Plesa    |    17 Ian 2011   •   19:01

O ruşine pentru Italia – aşa caracterizează un editorial din Financial Time situaţia provocată de premierul Silvio Berlusconi, al cărui nume se leagă în ultimele zile atât de scandaluri de tip sexual care au ca subiect inclusiv o minoră, cât şi de o serie de dosare de corupţie în care până acum nu a putut fi cercetat, pentru că şi-a asigurat imunitatea.

Magistraţii Curţii Constituţionale au anulat însă parţial, săptămâna trecută, imunitatea de care beneficia Berlusconi, ceea ce înseamnă că şeful guvernului din Peninsulă ar putea fi obligat să se prezinte la procesele în care este acuzat de corupţie, fraudă fiscală, declaraţii false şi finanţări ilegale ale partidelor politice. Financial Time consideră că decizia Curţii a fost una bună, pentru că imunitatea pe care şi-o asigurase Berlusconi era "un afront la principiul egalităţii în faţa legii". "Italia merită mai mult", concluzionează Financial Times, comentând ruşinea pe care premierul o face ţării sale.
"Harem de 14 femei pentru Berlusconi", a scris şi Independent, care spune că premierul italian a fost deja în centrul a nenumărate scandaluri, însă ultimele s-ar putea dovedi dezastruoase pentru el.

În Germania, Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat în detaliu, sub titlul "Berlusconi şi noroiul", despre "haremul milanez" al Cavalerului.

Şi "El Pais", un ziar care nu s-a arătat niciodată foarte prietenos cu premierul italian, subiect a numeroase critici în Spania, scrie despre problemele lui Berlusconi şi despre faptul că "cel mai prestigios procuror din Italia, Ilda Boccassini", îl ameninţă pe "Cavaler".

Vestea premierului acuzat de dezmăţ a ajuns şi în Asia, unde Times of India a scris despre cazul "haremul de 14 frumuseţi al lui Berlusconi, descoperit la Milano". În schimb, tăcere totală în presa din Rusia în ceea ce priveşte cazul Ruby, minora cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale Berlusconi. Şi asta pentru că premierul rus, Vladimir Putin, ar fi fost oaspetele lui Berlusconi la o cină informală, din 25 aprilie anul trecut, unde ar fi fost prezente şi câteva zeci de tinere, printre care şi deja celebra Ruby.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi