x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi trage linie în politică: nu va mai candida pentru un nou mandat de premier

Berlusconi trage linie în politică: nu va mai candida pentru un nou mandat de premier

24 Oct 2012   •   20:53
Berlusconi trage linie în politică: nu va mai candida pentru un nou mandat de premier

Silvio Berlusconi, fondatorul principalului partid politic din Italia, Poporul Libertăţii, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de premier, punând capăt definitiv speculaţiilor privind intenţiile sale, scrie Corriere della Sera în ediţia online. Este, practic, un punct final pentru omul care a dominat în ultimele două decenii scena politică, dar şi prima pagină a ziarelor din Italia.

Berlusconi a propus organizarea de alegeri interne pentru desemnarea viitorului lider al formaţiunii de centru-dreapta.

"Din dragoste pentru Italia se pot face prostii, dar şi lucruri inteligente. În urmă cu 18 ani, am intrat în joc, o prostie care nu a fost lipsită de inteligenţă. Acum prefer să fac un pas înapoi, din aceeaşi dragoste care mă mobiliza atunci. Nu voi depune o nouă candidatură care să mă propulseze în funcţia de premier, a anunţat Silvio Berlusconi, care a sugerat că alegerile pentru desemnarea viitorului lider al partidului pe care l-a fondat ar putea avea loc pe 16 decembrie.

Italia, care este condusă de cabinetul tehnocratului Mario Monti, ar putea organiza alegeri legislative anticipate în primăvara anului viitor, Poporul Libertăţii fiind una dintre principalele forţe politice din Peninsulă.

×
Subiecte în articol: berlusconi politica italia