x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bernie Sanders s-a întâlnit în privat cu Papa, înainte ca Francisc să plece către Insula Lesbos

Bernie Sanders s-a întâlnit în privat cu Papa, înainte ca Francisc să plece către Insula Lesbos

16 Apr 2016   •   19:15
Bernie Sanders s-a întâlnit în privat cu Papa, înainte ca Francisc să plece către Insula Lesbos

Candidatul în scrutinul primar democrat în vederea alegerilor prezidenţiale americane Bernie Sanders a declarat pentru presa americană că a participat la o audienţă privată cu Papa Francisc sâmbătă dimineaţa, la Vatican, relatează AFP.

"Este un om minunat", a declarat Sanders pentru postul ABC. "Eu nu sunt catolic, dar el radiază. A fost magnific să-l întâlnesc", a spus el.

Soţia senatorului din Vermont, Jane, este catolică, iar candidatul democrat se prezintă drept un evreu laic.

"Mi-am exprimat admiraţia faţă de munca extraodinară pe care o depune, ridicând unele dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă planeta noastră şi introducând necesitatea unei dimensiuni morale în economia globală", a adăugat democrat-socialistul, în vârstă de 74 de ani, care propovăduieşte o revoluţie politică.

Jane Sanders a declarat pentru ABC că doar cancelarul Academiei Pontificale pentru Ştiinţe Sociale Marcelo Sanchez Sorondo a asistat la audienţa dintre cuplu şi Papa Francisc, la Santa Marta, reşedinţa Papei.

Sanders a fost invitat, alături de alţi lideri "socialişti", la Vatican, de această Academie, o instituţie care se ocupă de teme sociale, economice şi legate de mediu, în cadrul unei conferinţe care şi-a început lucrările vineri.

El a participat, alături de preşedinţii Ecuadorului Rafael Correa şi Boliviei Evo Morales, la acest colocviu care continua sâmbătă, pe tema inegalităţii sociale şi unei economii mai juste şi mai echitabile.

Candidatul democrat a salutat deja poziţiile Papei pe tema economiei şi mediului, în pofida faptului că este în dezacord cu Suveranul Pontif în anumite subiecte, între care căsătoria între persoane de acelaşi sex.

El s-a întâlnit cu Francisc înainte ca Suveranul Pontif să plece către Insula greacă Lesbos, unde s-a întâlnit cu migranţi pe care i-a asigurat de solidaritatea sa.

Bernie Sanders a declarat că Papa şi-a cerut scuze pentru faptul că nu a putut să asiste la conferinţă vineri, din cauza pregătirilor în vederea vizitei pe Insula Lesbos.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: bernie sanders papa francisc