x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bestia din Toulouse. A pândit 12 ORE NEMIŞCAT în baie, ca să nu fie detectat de senzorii de căldură. Ferocitatea lui a uimit trupele speciale

Bestia din Toulouse. A pândit 12 ORE NEMIŞCAT în baie, ca să nu fie detectat de senzorii de căldură. Ferocitatea lui a uimit trupele speciale

24 Mar 2012   •   09:48
Bestia din Toulouse. A pândit 12 ORE NEMIŞCAT în baie, ca să nu fie detectat de senzorii de căldură. Ferocitatea lui a uimit trupele speciale

Mohammed Merah, 23 de ani, 15 condamnari, 7 victime, 10 zile de crime, 32 de ore de asediu cu 300 de trupe speciale, 300 de gloante trase de ambele parti in ultimele 5 minute (30 din Colt 45-ul lui Merah), 5 politisti raniti.

De profesie mecanic auto, Mohammed Merah si-a dat demisa acum cateva saptamani pentru a-si pregati operatiunea. "Vorbesti cu un inger", i-a spus Merah unei cunostinte pe 17 martie, cu 5 zile inainte sa moara si la 6 zile dupa ce-si incepuse campania de teroare.

Nu intamplator, aceasta a inceput pe 11 Martie, ca si atacurile de la Madrid din 11 Martie 2004.

Nascut intr-o familie cu 5 copii, destramata, tata francez si mama algeriana, in banlieue-ul sarac Les Izards, Toulouse, Mohammed Merah s-a afundat in delincventa juvenila, multiple (15) condamnari pentru delicte minore si scurte (2) stagii in inchisoare.

A incercat sa se alature armatei franceze, dar a fost refuzat pentru cazier.

A incercat sa se alature Legiunii Straine dar a renuntat sa dea testele a doua zi, nu se stie de ce.

Mohammed iubea fotbalul, fetele, motocicletele si… Jihadul.

Doua calatorii pentru antrenament in Afganistan si-n zona tribala pakistaneza (Waziristan).

Cunoscut serviciilor de securitate franceze si interogat pentru calatoriile sale, le a aratat fotografii turistice si le a replicat scurt : turism !

Pus pe un no-fly list de Guvernul Statelor Unite.

Parcursul sau exact in Afganistan si Waziristan e inconjurat de mister.

Se spune ca ar fi fost arestat de politia afgana si predat americanilor, ca ar fi facut inchisoare in Afganistan, ca a evadat cu ajutorul talibanilor, al caror expert in explozibili era. Ma indoiesc: niciunul dintre cazurile de mai sus nu i-ar fi permis sa se intoarca nestingherit in Franta, de 2 ori !

Cert este ca a beneficiat de antrenament militar, ale carui "roade" se vor vedea mai tarziu in precizia cu care isi va executa victimele in cap si ferocitatea cu care a facut fata asediului " "Nu am mai vazut niciodata asa ceva", spuneau ofiterii francezi.

A contractat hepatita A si s a reintors in Franta, pentru tratament.

In Franta, nimic neobisnuit, cel mai comun vecin de scara, coechipier de fotbal, tovaras de cluburi si plimbari cu masina.

Isi facea cele 5 rugaciuni zilnice, nu bea alcool, dar nu vorbea religie, politica, prieteni buni nici nu stiau ca se roaga.

Calm, politicos si extrem de rational, pe 21 martie, la 1 AM, cu 2 ore inainte ca trupele anti-tero sa-i inconjoare apartamentul, Mohammed Merah suna la France 24, de la o cabina telefonica, pentru a se "explica" si ameninta Franta cu continuarea pe termen nelimitat a valului de teroare.

Merah isi filmase atacurile (inclusiv scena in care prinde o fetita evreica de 8 ani si o tine in timp ce o impusca in cap...), cu o micro-camera atasata la piept, urmand indicatiile lui Anders Breivik, autorul hecatombei de la Oslo, din celebrul sau manifest...

Spunea ca in scurt timp le va posta online.

Nu se stie daca a mai avut timp sa o faca, pentru ca peste 2 ore, la 3 AM, un echipaj de politie ii batea la usa, fiind intampinat cu rafale de mitraliera, prin usa, 3 politisti fiind impuscati.

Il gasisera dupa IP, sortarea IP-ului userilor care citisera anuntul de vanzare al scuterului folosit in crime, scuter apartinand, culmea, primei victime, si confruntarea cu o baza de date, in care, desigur, conform profilului, Merah era cap de lista.

Inconjurat de sute de oameni inarmati, Merah a anuntat ca se va preda la pranz.

Foarte comunicativ intre 7 AM si 10.45 PM, acesta le a povestit politistilor, cu lux de amanunte, printr-un walkie-talkie, schimbat cu unul dintre Colt 45-urile sale, cum a fost antrenat de Al Qaida in Waziristan, cum intentiona sa omoare miercuri inca un soldat, daca nu era prins, unde se afla scuterul si inregistrarile crimelor.

Pranzul s-a facut seara, iar seara, 12 ore, Mohammed Merah nu a dat niciun semn de viata, toti il credeau mort, nu l-au putut localiza nici macar cu senzorii de caldura.

12 ore, Mohammed Merah a stat la panda in baie, fara sa se miste, imun la faptul ca nu avea lumina, apa, hrana, somn, ca cei de afara detonau bombe (cca. 15), ca sa-l mentina sub presiune si sa-l faca sa cedeze.

"Este pentru prima data in viata mea cand am vazut pe cineva care atunci cand noi lansam un asalt impotriva lui, el lanseaza un asalt impotriva noastra", - comandantul trupelor RAID.

Cand trupele au patruns in apartament, inspectand cu camere camera dupa camera, temandu-se de booby traps, "Merah a iesit din baie, inarmat cu mai multe arme, tragand cu o extrema ferocitate. Un ofiter RAID, care a luat parte la multe operatii, mi-a spus ca nu a vazut niciodata un asalt atat de intens si violent" - Claude Gueant, Ministrul de Interne

Purtand blugi, vesta antiglont si o djellaba (port arab) neagra, Merah a iesit in intampinarea trupelor speciale, tragand runda dupa runda si indreptandu-se spre fereastra.

A sarit prin geam, tragand pana in ultimul moment. Cand glontul sniperului RAID l-a lovit in cap, mai avea doar 2 gloante in incarcator.

"Am ingenuncheat Franta!".

"Voi merge la inchisoare cu capul sus sau voi muri cu zambetul pe buze".

"Singurul meu regret e ca nu am avut mai mult timp sa omor mai multi oameni".

" Nu am suflet de martir, vreau sa ucid dar sa raman in viata".

"Actiunea a fost planificata din timp, am vrut sa actionez mai devreme, dar doar acum am avut mijloacele materiale sa o pun in practica".

"Voi ii omorati pe fratii mei, eu o sa va omor pe voi".

"Vreau sa mor ca un mujahedin, cu arma in mana".

"Daca eu mor, cu atat mai rau, voi merge in Paradis, daca voi muriti, cu atat mai rau pentru voi".

"Franta nu e in siguranta, asteptati-va la mai multe atacuri, la Toulouse, Paris, Marseille si Lyon, ca protest impotriva prezentei franceze in Afganistan, interzicerii niqabului (voalul integral) si razbunare fata de crimele comise de evrei asupra copiilor din Palestina".

O sinteza realizata de Romulus Sultan

×