x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden s-a adresat americanilor din Biroul Oval

Biden s-a adresat americanilor din Biroul Oval

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   10:00
Biden s-a adresat americanilor din Biroul Oval
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, s-a adresat americanilor din Biroul Oval. Politica trebuie să fie o arenă pentru dezbateri pașnice, a spus Biden care a condamnat din nou atacul asupra lui Trump. Acesta a fost al treilea discurs al lui Biden de la Biroul Oval de când a devenit președinte.

În discursul său, Joe Biden a recunoscut că mulți americani au „dezacorduri puternice și profund simțite”, dar a spus că politica trebuie să fie o „arenă pentru dezbateri pașnice”, potrivit BBC.

Violența nu este niciodată răspunsul, a mai spus el, enumerand o serie de atacuri recente, inclusiv tentativa de asasinat. Totodată, Biden a menționat atacul asupra soțului democratei Nancy Pelosi și revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, efectuată de susținătorii lui Trump.

Președintele i-a transmis urări de bine lui Trump și a adus un omagiu „eroului” Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, care a fost ucis la miting în timp ce își proteja familia.

Citându-i pe fondatorii țării, președintele a încheiat discursul vorbind despre importanța menținerii „unei democrații americane în care decența, demnitatea și fair-play-ul nu sunt doar noțiuni ciudate, ci realități vii”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden discurs biroul oval