x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden anunţă măsuri "severe" contra Rusiei. "Putin a ales războiul,trebuie să suporte consecinţele"

Biden anunţă măsuri "severe" contra Rusiei. "Putin a ales războiul,trebuie să suporte consecinţele"

24 Feb 2022   •   21:05
Biden anunţă măsuri "severe" contra Rusiei. "Putin a ales războiul,trebuie să suporte consecinţele"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, joi seară, sancţiuni "severe" împotriva Rusiei, acuzându-l pe omologul său rus, Vladimir Putin, că "a ales războiul", astfel că va suporta "consecinţele".

"Putin este agresorul. Putin a ales acest război, iar, acum, el şi ţara sa vor suporta consecinţele", a afirmat Joseph Biden, conform CNN.

Liderul de la Casa Albă a condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei. "Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp. Am conceput în mod intenţionat aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi pentru a minimiza impactul pentru Statele Unite şi pentru aliaţii noştri. Statele Unite nu fac singure acest lucru", a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că se vor ralia toate ţările din cadrul Uniunii Europene şi din Grupul G7.

Joseph Biden a precizat că nu intenţionează să discute cu Vladimir Putin. "Nu am planuri de a mai vorbi cu el. Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei va avea ajunge să coste Rusia scump din punct de vedere economic şi strategic. Putin va fi izolat pe scena internaţională. Opţiunea lui Putin de a lansa un război total nejustificat asupra Ucrainei va lăsa Rusia mai slăbită, iar restul lumii va fi mai puternică", a atras atenţia preşedintele SUA.

×
Subiecte în articol: Joe Biden