x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă"

Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă"

04 Aug 2022   •   22:40
Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă"
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a declarat joi că condamnarea vedetei de baschet Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru acuzații de trafic de droguri în Rusia este "inacceptabilă" și a cerut Moscovei să o elibereze imediat, scrie Reuters.

"Astăzi, cetățeana americană Brittney Griner a primit o sentință de închisoare care este încă o reamintire a ceea ce lumea știa deja: Rusia o reține pe nedrept pe Brittney", a declarat Biden într-un comunicat. "Este inacceptabil și fac apel la Rusia să o elibereze imediat."

O instanță rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartușelor de vape care conțineau ulei de hașiș.

Griner a fost reținută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenția de a aduce o substanță interzisă în Rusia și nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe sportiva texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanșat de faptul că președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden