x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden spune că este „puţin probabil” ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Biden spune că este „puţin probabil” ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

16 Noi 2022   •   08:04
Biden spune că este „puţin probabil” ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele Joe Biden a declarat miercuri că este „puţin probabil” ca o racheta care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia, dar a promis sprijin pentru ancheta privind racheta pe care polonezii au numit-o „de fabricaţie rusească”, relatează AP.

Biden a vorbit după ce a convocat miercuri dimineaţă, în Indonezia, o reuniune „de urgenţă” a liderilor G7 şi NATO pentru consultări privind atacul care a ucis două persoane în partea de est a Poloniei, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

„Există informaţii preliminare care contestă acest lucru”, a declarat Biden reporterilor când a fost întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „Este puţin probabil, luând în considerare liniile traiectoriei, că a fost trasă din Rusia, dar vom vedea”.

Nu a fost imediat clar dacă Biden sugera că racheta nu ar fi fost deloc lansată de Rusia sau dacă aceasta nu a fost lansată de pe teritoriul acestui stat. Ucraina încă mai păstrează stocuri de armament de producţie ex-sovietică şi rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Preşedintele american, care a fost trezit peste noapte de personal ca urmare a incidentului grav din Polonia, în timp ce se afla în Indonezia pentru summitul G20, l-a sunat miercuri dimineaţă pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a-şi exprima „profundele condoleanţe” pentru pierderea de vieţi omeneşti. Biden a promis pe Twitter „sprijinul deplin al SUA pentru ancheta poloneză şi asistenţă în cadrul acesteia” şi „a reafirmat angajamentul de fier al Statelor Unite faţă de NATO”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden racheta polonia