x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul deceselor din Turcia și Siria a depășit 25.000 de persoane

Bilanțul deceselor din Turcia și Siria a depășit 25.000 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   16:59
Bilanțul deceselor din Turcia și Siria a depășit 25.000 de persoane
Sursa foto: Hepta

Bilanțul victimelor din Turcia în urma celor două cutremure de luni a crescut la 21.848 de morți, potrivit președintelui țării, Tayyip Erdogan, scrie BBC.

Aproximativ 3.553 de persoane ar fi murit în Siria, potrivit agenției de știri AFP, ceea ce ridică numărul total de decese în cele două țări la 25.401.

Știre inițială:Salvatorii din Turcia au scos două femei în viață din ruinele clădirilor prăbușite, după ce au rămas blocate acolo timp de 122 de ore, au anunțat sâmbătă autoritățile. Între timp, bilanțul victimelor a ajuns la 24.150 de morți.

Bilanțul victimelor a depășit 24.150 de morți în sudul Turciei și nord-vestul Siriei, la o zi după ce președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că autoritățile ar fi trebuit să reacționeze mai repede la cutremurul uriaș de luni, notează Reuters.

Una dintre femeile salvate, Menekse Tabak, în vârstă de 70 de ani, a fost înfășurată într-o pătură în timp ce salvatorii o transportau către o ambulanță care o aștepta în provincia Kahramanmaras, potrivit imaginilor împărtășite de Anadolu.

Cealaltă femeie, în vârstă de 55 de ani, identificată ca Masallah Cicek, a fost scoasă dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul Turciei.

67 de persoane au fost scoase „cu ghearele” de sub ruine în ultimele 24 de ore, a declarat peste noapte vicepreședintele turc Fuat Oktay reporterilor, în cadrul unor eforturi care au atras 31.000 de salvatori în întreaga regiune afectată.

Aproximativ 80.000 de persoane erau tratate în spitale, în timp ce 1,05 milioane de persoane rămase fără adăpost în urma cutremurelor se înghesuiau în adăposturi temporare, a adăugat el.

Cutremurul de luni, cu magnitudinea de 7,8 grade, însoțit de mai multe replici puternice în Turcia și Siria, este al șaptelea cel mai mortal dezastru natural din acest secol, depășind cutremurul și tsunamiul din Japonia din 2011 și apropiindu-se de cele 31.000 de persoane ucise de un cutremur în Iran, în 2003.

Un cutremur la fel de puternic produs în nord-vestul Turciei în 1999 a făcut peste 17.000 de morți.

Numărul deceselor în Turcia a crescut sâmbătă la 20.665, a anunțat agenția de gestionare a dezastrelor. În Siria, peste 3.500 de persoane au fost ucise. Multe altele rămân sub dărâmături.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bilanţ victime cutremure turcia