x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul cutremurului din Italia: 17 morţi, 350 de răniţi, mii de persoane evacuate

Bilanţul cutremurului din Italia: 17 morţi, 350 de răniţi, mii de persoane evacuate

30 Mai 2012   •   06:53
Bilanţul cutremurului din Italia: 17 morţi, 350 de răniţi, mii de persoane evacuate

17 persoane au murit si alte 350 au fost ranite in urma seismului produs ieri dimineata, in nord-estul Italiei. Potrivit autoritatilor din regiunea Emilia-Romagna, 5.000 de persoane au fost evacuate dupa noile seisme de marti. Acestora li s-au adaugat 7.500 de persoane private de locuinte sau prea speriate pentru a ramane in propriile case, informeaza AFP.

Potrivit INGV, cutremurul cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la ora 07.00 GMT (10.00 ora Romaniei) la o adancime de zece kilometri. La pranz, noi cutremure cu magnitudinea peste 5, tot de suprafata, au afectat aceeasi zona.

Dintre cei 16 morti, trei - doi muncitori, un marocan si un indian, si un inginer italian - au murit dupa prabusirea uzinei in care lucrau, la San Felice sul Panaro.

Trei persoane au decedat la Mirandola, dintre care doua in urma distrugerii uzinei BBG (mecanica biomedicala). Alte trei persoane au murit la Concordia, precum si preotul din Rovereto di Novi. Patru persoane au decedat la Cavezzo, dintre care una sub daramaturile unei fabrici de mobila. Doi salariati ai unei firme de material medical au fost gasiti morti la Medolla.

Printre cele doua sute de militari, pompieri, carabinieri sau politisti care participau la operatiunile de salvare la Medolla, speranta ca ultimul angajat sa fie in viata este slaba.

Federatia de fotbal a anulat meciul amical Italia-Luxemburg prevazut sa se desfasoare in cursul serii la Parma, in cadrul pregatirilor pentru Euro 2012.

Cutremurele au avariat si patrimoniul cultural local, in special bisericile, ca cea de la Brescello, cunoscuta printre italieni ca biserica celebrului Don Camillo intrepretat de Fernandel.

De aproximativ zece zile, Italia a inregistrat aproape 800 de cutremure sau replici ale cutremurului din 20 mai, al carui epicentru a fost localizat in apropiere de Ferrara, dintre care 70 intr-un perimetru circumscris de orasele Modena si Ferrara, zona considerata totusi putin seismica.

In urma cutremurului din 20 mai, Guvernul a proclamat stare de catastrofa naturala pentru aceasta regiune si a alocat 50 de milioane de euro pentru primele operatiuni de asistenta din aceasta zona.

×