x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul furtunii tropicale din Filipine depăşeşte o mie de morţi

Bilanţul furtunii tropicale din Filipine depăşeşte o mie de morţi

de Mediafax    |    21 Dec 2011   •   06:40
Bilanţul furtunii tropicale din Filipine depăşeşte o mie de morţi

Furtuna tropicala Washi, care a afectat sudul statului Filipine la sfarsitul saptamanii trecute, a provocat moartea a peste o mie de persoane si disparitia multor altora, potrivit celui mai recent bilant oficial, comunicat miercuri, transmite AFP.

Furtuna, care a afectat insula Mindanao incepand de vineri seara, s-a soldat cu 1.002 victime, potrivit Organsimului national pentru prevenirea catastrofelor.

"Ma astept ca (bilantul) sa creasca pentru ca sunt inca multi disparuti", a declarat Benito Ramos, directorul serviciului de securitate civila, fara a preciza numarul persoanelor disparute.

Un bilant anterior prezentat marti mentiona 957 de morti si 49 de disparuti.

Sate intregi au fost inundate, drumuri si poduri distruse, iar zeci de mii de persoane au ramas fara adapost, haine si mancare.

Intemperiile i-au afectat cel mai dur pe cei saraci, ale caror locuinte ilegale, ridicate pe terenuri din apropierea cursurilor de apa, ii expun la cresterea brusca a nivelului apelor.

Presedintele Benigno Aquino, care a fost marti in zona, a promis ajutoare pentru reconstructie dar le-a cerut sinistratilor sa nu se mai instaleze in zone inundabile. El urmeaza sa decreteze stare de catastrofa naturala.

In total, 284.000 de persoane au fost stramutate si peste 40.000 gazduite in centre publice. Porturile Cagayan de Oro si Iligan au fost cel mai grav afectate.

×