x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul naufragiului din Bangladesh a ajuns la 66 de morţi

Bilanţul naufragiului din Bangladesh a ajuns la 66 de morţi

de Mediafax    |    14 Mar 2012   •   09:33
Bilanţul naufragiului din Bangladesh a ajuns la 66 de morţi

Bilantul naufragiului de marti al unui feribot din Bangladesh a ajuns la 66 de morti, a anuntat astazi politia. Echipele de interventie si-au exprimat temerea ca vor descoperi noi victime in epava. Un bilant precedent anunta 40 de morti. "In prezent, bilantul este de 66 de morti", a declarat pentru AFP Shahabuddin Khan, seful politiei locale.

Cadavrele au fost recuperate in apropiere de feribotul Shariatpur 1, care s-a lovit in noaptea de luni spre marti de o barja petroliera pe fluviul Meghna, la aproximativ 40 de kilometri sud-est de capitala, Dacca.

Potrivit marturiilor celor salvati, feribotul a inceput sa se scufunde la cateva minute dupa coliziune. Pasagerii, majoritatea dormind, nu au avut timp sa se salveze.

Nava transporta aproximativ 200 de persoane. Autoritatile au anuntat doar 35 de supravietuitori, salvati de un feribot care naviga in apropiere.

Numarul exact al pasagerilor de la bordul feribotului, care se indrepta spre Dacca, este aproximativ, deoarece listele sunt intocmite in pripa, iar unii pasageri achizitioneaza bilete la bord.

Doua nave de salvare au remorcat epava, pe care au adus-o in apropiere de mal, pentru a permite scafandrilor sa efectueze cautari in interior.

Accidentele in care sunt implicate vapoare, provocate din cauza nerespectarii normelor de securitate si supraaglomerarii, sunt frecvente in Bangladesh, o tara traversata de 230 de cursuri de apa. Milioane de persoane depind de navigatia fluviala sau maritima pentru a se deplasa in aceasta tara, care este una dintre cele mai sarace din lume.

In aprilie 2011, 32 de persoane, majoritatea femei si copii, au murit in naufragiul unui feribot pe un fluviu din estul tarii. Nava s-a lovit de epava unui cargou scufundat cu cateva zile inainte.

Potrivit autoritatilor fluviale, peste 95% din flota de nave de talie mica si medie nu respecta normele minime de securitate.

×