x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul prăbuşirii unui elicopter NATO în Afganistan a crescut la cinci morţi

Bilanţul prăbuşirii unui elicopter NATO în Afganistan a crescut la cinci morţi

12 Oct 2015   •   08:35
Bilanţul prăbuşirii unui elicopter NATO în Afganistan a crescut la cinci morţi

Cinci membri ai forţelor NATO din Afganistan, între care doi militari din cadrul aviaţiei britanice, şi-au pierdut viaţa duminică în urma prăbuşirii elicopterului la bordul căruia se aflau, relatează AFP, citând autorităţi afgane.

Elicopterul s-a prăbuşit la aterizarea sa la Kabul, în zona cartierului general al coaliţiei Alianţei Nord-Atlantice care oferă sprijin aerian armatei afgane.

'Incidentul a provocat moartea a cinci membri ai (operaţiunii) 'Sprijin hotărât' şi alţi cinci au fost răniţi', a indicat NATO într-un comunicat.

'O anchetă a fost deschisă, dar noi putem confirma că acesta a fost un accident şi nu rezultatul unui atac insurgent', a subliniat mai târziu Ministerul britanic al Apărării.

Decesul celor doi soldaţi britanici ridică la 456 numărul militarilor britanici morţi în Afganistan de când Marea Britanie a participat la invazia Afganistanului lansată de SUA în octombrie 2001.

Naţionalitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită şi NATO a indicat că ţine de responsabilitatea guvernelor ţărilor de unde aceştia provin să difuzeze sau nu această informaţie.

Un convoi britanic a fost atacat duminică în centrul capitalei afgane Kabul. Trei civili afgani au fost răniţi, dar nu au existat victime în rândul militarilor britanici.

Talibanii şi-au intensificat atacurile împotriva forţelor guvernamentale afgane de când NATO şi-a încheiat în decembrie misiunea sa de luptă în Afganistan. 

Agerpres

×