x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu"

Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu"

03 Noi 2009   •   00:00
Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu"

Fostul preşedinte american Bill Clinton a declarat că ar fi preferat să părăsească Casa Albă într-un sicriu deoarece i-a plăcut să fie comandantul suprem, dar a subliniat că viaţa sa politică este încheiată. "Este bine că avem o limită a mandatului. Altfel aş fi stat până ce mă purtau în sicriu. Sau învins în alegeri", declara Clinton la o conferinţă din Istanbul.



Clinton a câştigat două mandate, maximul Constituţiei, şi a fost în funcţie în perioada 1992 -2000. Soţia sa, Hillary Clinton, este acum secretarde stat, sub conducerea preşedintelui Barack Obama, după ce a pierdut nominalizarea democraţilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

Clinton a declarat că îi place actuala poziţie de preşedinte al Iniţiativei Globale Clinton, care strânge fonduri pentru a rezolva probleme ce decurg de la sănătate la sărăcie şi schimbarea climatică.

Cu toate acestea, vizita surpriză în Coreea de Nord în august pentru a asigura eliberarea jurnalistelor americane închise a demonstrat că încă deţine o putere diplomatică însemnată, ceea ce a pus-o pe soţia sa în umbră.

"Mi-a plăcut la nebunie să fiu preşedinte, dar îmi place şi actuala viaţă. Voi lăsa politica soţiei mele şi preşedintelui Obama".

Antena3

×
Subiecte în articol: externe