x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Bill Gates spune că Donald Trump nu știa diferența dintre HIV și HPV

VIDEO. Bill Gates spune că Donald Trump nu știa diferența dintre HIV și HPV

18 Mai 2018   •   10:11
VIDEO. Bill Gates spune că Donald Trump nu știa diferența dintre HIV și HPV

Bill Gates, antreprenorul și filantropul miliardar, a afirmat că Donald Trump l-a întrebat de două ori despre diferența dintre HIV și HPV, dar și că știe „înfricoșător” de multe lucruri despre aspectul fizic al fiicei sale, Jennifer Gates, scrie The Guardian.

Afirmațiile au fost înregistrate la o întâlnire recentă a Fundației Bill & Melinda Gates, unde Bill Gates a răspuns la întrebări din public.

Gates a povestit audienței cum Trump a întâlnit-o pe fiica sa, acum în vârstă de 22 de ani, la un spectacol de cai din Florida. „Iar apoi, 20  de minute mai târziu, a zburat cu elicopterul său în același loc”, a spus cofondatorul Microsoft. „E clar că a avrut să-și facă o mare intrare cu elicopterul”.

Bill Gates l-a întâlnit pe Donald Tump, pentru prima dată, la New York, în decembre 2016. „Când am vorbit prima dată cu el a fost înfricoșător cât de multe știa despre apariția fiicei mele. Melindei nu i-a plăcut prea mult”, a spus Bill Gates.

Cei doi s-au întâlnit din nou în martie anul trecut la Casa Albă. „În ambele întâlniri, m-a întrebat dacă vaccinurile nu sunt un lucru rău, pentru că voia să pună o comisie să se uite la efectele negative ale vaccinurilor și că cineva – cred că era Robert Kennedy Jr – i-a spus că vaccinurile pot cauza lucruri rele. I-am spus nu, aici e fundătură, ăsta ar fi un lucru rău, nu face asta. În ambele momente acesta a vrut să știe diferența dintre HIV și HPV, așa că am putut să-i explic că acestea sunt rar confundate”.

Trump a abandonat planurile de a ancheta teoriile privind efectele negative ale vaccinurilor, efecte despre care a crezut că au legătură cu imunitatea și autismul. Robert F Kennedy Jr a spus celor de la The Guardian, la începutul acestui an, că avocații pentru sănătatea copiilor s-au simțit „extrem de trădați și dezamăgiți” de această decizie.

Human Papilloma Virus (HPV) afectează pielea și membranele mucoasei. HPV poate provoca probleme cum ar fi apariția negilor, verucile genitale și modificările anormale ale celulelor în cervix. Virusul imunodeficienței umane (HIV) atacă sistemul imunitar. Infecția cu HIV poate duce la SIDA; cu toate acestea, cu o diagnosticare și un tratament precoce, majoritatea oamenilor nu ajung să dezvolte SIDA.

 

×
Subiecte în articol: bill gates donald trump hiv hpv