x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A ars din temelii biserica celei mai vechi parohii românești de pe continentul american. Parohia ortodoxă română din Boian a fost înființată în 1902

A ars din temelii biserica celei mai vechi parohii românești de pe continentul american. Parohia ortodoxă română din Boian a fost înființată în 1902

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2023   •   00:20
A ars din temelii biserica celei mai vechi parohii românești de pe continentul american. Parohia ortodoxă română din Boian a fost înființată în 1902
Sursa foto: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian (Willingdon), Alberta, a ars complet. Parohia ortodoxă română din Boian, Canada, a fost înființată în mod oficial în 1902.

Episcopul Canadei cheamă credincioșii români la rugăciune după ce biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian / Willingdon, Alberta, a ars complet marți seara. La Boian se găsește cea mai veche comunitate ortodoxă românească de pe pământ american, notează basilica.ro.

„O veste tristă pentru comunitatea din Boian și pentru Episcopia Ortodoxă Română a Canadei”, a transmis Preasfințitul Părinte Ioan Casian pe Facebook.

„O să vă rog să pomeniți în rugăciune pe Părintele Mircea Panciuk, Părintele Gheorghe Petrovan și comunitatea din Boian”, anunță pe Facebook Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

Comunitatea din Boian se pregătea ca în weekend să organizeze festivitatea de adio pentru ieșirea la pensie unui preot. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, comunitatea urma să sărbătorească 125 de ani de sosirea primilor români în Boian.

Biserica a ars complet.

Parohia ortodoxă română din Boian, Canada, a fost înființată în mod oficial în 1902.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Biserica istorică canada ars din temelii