x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken îndeamnă Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii în sudul Fâşiei Gaza

Blinken îndeamnă Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii în sudul Fâşiei Gaza

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   21:12
Blinken îndeamnă Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii în sudul Fâşiei Gaza
Sursa foto: Hepta

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii palestinieni în cadrul ofensivei sale în sudul Fâşiei Gaza, i-a transmis joi secretarul de stat american Antony Blinken ministrului israelian pentru afaceri strategice, Ron Dermer, în cursul unei convorbiri telefonice, a declarat un înalt responsabil al Departamentului de Stat al SUA, citat de Reuters.

Blinken i-a cerut ministrului Ron Dermer ca guvernul său să permită intrarea mai multor ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, salutând în acelaşi timp decizia Israelului de a permite să intre mai mult carburant în enclava dens populată, a indicat acelaşi oficial, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului.

Israelul a dus lupte joi împotriva combatanţilor Hamas în cele mai mari oraşe din Fâşia Gaza, afirmând că a atacat zeci de ţinte. În urma luptelor, 350 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, iar restul se străduiesc să supravieţuiască în zone în care şi-au găsit refugiu şi care îşi reduc dimensiunea pe măsura continuării confruntărilor, conform agenţiei de presă citate.

×
Subiecte în articol: blinken Israel civili gaza