x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bodyguard roman ucis in ambuscada in Irak

Bodyguard roman ucis in ambuscada in Irak

13 Apr 2004   •   00:00

Un bodyguard roman de la firma de paza BIDEPA a fost ucis si un altul ranit duminica, intr-o ambuscada langa Bagdad. Tanarul ranit, Daniel Caloian din Bucuresti, a fost operat si este in afara oricarui pericol.

Aron Alexandru avea 29 de ani, era din Bucuresti si urma sa se casatoreasca. Cei doi faceau parte, impreuna cu alti sase romani, dintr-un convoi prins intr-o ambuscada la 16 kilometri de Bagdad. Garzile romane asigurau protectia a doi oficiali din cadrul coalitiei. Tanarul ranit, Daniel Caloean, in varsta de 30 de ani, tot din Bucuresti, a fost impuscat in mana dreapta. El a suferit o interventie chirurgicala si este in afara oricarui pericol.

EXPERTII. Angajatii BIDEPA au ajuns in Irak la 1 aprilie. Firma este subcontractant al unei companii americane. Bodyguarzii romani au plecat in Irak pentru trei luni, unde primesc un salariu de pana la 1.200 de dolari.

La inceputul lunii, un alt cetatean roman, Kollo Laszlo, din Ciumani, Harghita, muncitor la salubritate in cadrul firmei irakiene „Airport General Trading and Service Co" din Bagdad, a murit, dar nu intr-o ambuscada, ci intr-un accident de munca.

LUARI DE OSTATICI. Irakul este, in ultima vreme, scena unor violente cumplite. Dupa confruntari sangeroase intre siiti, sunniti si trupele aliate, atacurile impotriva fortelor coalitiei au intrat intr-o noua faza, extrem de periculoasa: luarea de ostatici din randul strainilor aflati in zona de conflict. Trei japonezi, sapte chinezi, un britanic, zece americani si un canadian au fost rapiti de radicali. (Lavinia Tudoran, Razvan Belciuganu)

×
Subiecte în articol: externe