x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boeing amână accelerarea producției de 737

Boeing amână accelerarea producției de 737

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   11:30
Boeing amână accelerarea producției de 737

Boeing a semnalat furnizorilor că planurile de accelerare a producției celui mai bine vândut avion de linie îngustă 737 vor avansa cu aproximativ două luni mai lent decât se anticipase inițial, potrivit a două surse care au cunoștință de acest lucru, scrie Reuters.

Constructorul american de avioane se așteaptă acum să producă 42 dintre avioanele sale 737 pe lună începând cu februarie 2024, potrivit unui nou program general pe care Boeing l-a prezentat furnizorilor săi în cursul săptămânii trecute, au declarat sursele Reuters.

Atât Boeing, cât și rivalul său european Airbus au prezentat planuri ambițioase de creștere a producției, în special pentru modelele populare cu un singur culoar, pentru a satisface cererea în creștere a clienților. Cu toate acestea, ambii producători de avioane au fost nevoiți să se lupte cu blocajele din lanțul de aprovizionare și cu întreruperile de producție.

Analiștii bănuiau deja că Boeing își va modifica calendarul pe hârtie, care viza sfârșitul anului 2023 pentru a ajunge la 42 de avioane produse pe lună, după ce o eroare a unui furnizor a încetinit planurile de accelerare în această toamnă.

Noul calendar împinge și creșterile ulterioare de ritm, mutând planul Boeing de 47,2 avioane pe lună din iunie în august 2024, în timp ce obiectivul său de a crește producția de 737 la 52,5 avioane pe lună a fost mutat din decembrie 2024 în februarie 2025.

Boeing se așteaptă acum să atingă obiectivul său de dinainte de pandemie de 57,7 avioane pe lună în octombrie 2025, o întârziere de trei luni față de termenul inițial de iulie 2025.

Acțiunile Boeing au scăzut cu 1,3% joi la mijlocul zilei, în urma publicării noului program de către Reuters.

Boeing a refuzat să comenteze în mod special noul program cadru, pe care nu îl face public.

„Planificăm în continuare să creștem la 50 de avioane pe lună în intervalul 2025/2026”, a declarat un purtător de cuvânt, reafirmând unul dintre obiectivele recunoscute public ale companiei.

Stan Deal, șeful diviziei de avioane comerciale de la Boeing, a declarat pentru Bloomberg TV în iunie că firma are în vedere o creștere la 42 de avioane pe lună până la sfârșitul anului 2023 - o schimbare de ritm care a fost ulterior reflectată în programul general al furnizorilor, raportat de Reuters în octombrie.

Compania a anunțat în iulie că va crește producția de 737 de la 31 la 38 de avioane pe lună.

Cu toate acestea, o eroare a furnizorului descoperită în august a forțat Boeing să efectueze inspecții care necesită mult timp pentru unele dintre 737 MAX-urile aflate pe linia de producție și în stoc, încetinind astfel viteza.

În octombrie, directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că firma intenționează să ajungă la o producție de 38 de avioane pe lună până la sfârșitul anului.

„Îi ținem pe furnizorii noștri la cald în conformitate cu programul principal”, a declarat el la acea vreme.

Deși nu este neobișnuit ca producătorii de avioane să își schimbe programul general al furnizorilor pentru a reflecta diverși factori, acesta este un semnal important care permite companiilor mai mici să se asigure că au la dispoziție materialele și forța de muncă necesare.

Calhoun a declarat că Boeing este capitalizat pentru a produce 60 de 737 pe lună și că există o cerere adecvată pentru a crește producția la aceste niveluri, dar compania trebuie să se asigure că aceste creșteri planificate ale tarifelor pot ajunge în lanțul de aprovizionare.

Înainte de blocarea la sol în 2019 a modelului 737 MAX, Boeing producea 52 de 737 pe lună.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: boeing 737 amanare