x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bogdan Aurescu acuză Rusia pentru destabilizarea R. Moldova. Vrea sancțiuni separate împotriva Moscovei

Bogdan Aurescu acuză Rusia pentru destabilizarea R. Moldova. Vrea sancțiuni separate împotriva Moscovei

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2023   •   15:45
Bogdan Aurescu acuză Rusia pentru destabilizarea R. Moldova. Vrea sancțiuni separate împotriva Moscovei
Sursa foto: Hepta

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, vrea să ceară Uniunii Europene impunerea de sancțiuni separate Federației Ruse pentru încercările de destabilizare a situației politice din Republica Moldova.

"Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova", a declarat acesta, precizând că va recomanda "spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept".

El participă la Consiliul de Afaceri Externe de la Bruxelles. 
"În acelaşi timp, cred că este foarte important ca, astăzi, Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova", a afirmat Bogdan Aurescu, care vrea acordarea de granturi acestei țări. 

 

×