x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bolșoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

Bolșoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   15:00
Bolșoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

Teatrul Bolșoi a retras din repertoriul său un spectacol de balet dedicat celebrului balerin Rudolf Nuriev, invocând o nouă lege din Rusia care extinde restricțiile asupra unor activități care ar promova homosexualitatea, a declarat directorul Vladimir Urin, potrivit Sky News.

Directorul Bolșoi, Vladimir Urin, a declarat că spectacolul „Nuriev" a fost eliminat „în legătură cu legea recent semnată, care tratează fără ambiguitate problemele legate de propaganda valorilor netradiționale".

Legea semnată de președintele Vladimir Putin în decembrie interzice publicitatea, resursele media și online, cărțile, filmele și producțiile de teatru care fac „propagandă relațiilor sexuale netradiționale". Noua lege a extins o interdicție din 2013 privind „propaganda" care îi vizează pe minori.

Nuriev este un balerin și coregraf de origine sovietică, care a fugit din Uniunea Sovietică în Occident în 1961. El a avut o carieră de succes în Vest și a murit în 1993 în Franța. La Paris a avut o relație cu un alt balerin, iar în anii 80 s-a îmbolnăvit de SIDA.

Spectacolul „Nuriev” este realizat de cunoscutul regizor de teatru și film Kirill Serebrennikov a avut premiera în 2017. De altfel, reprezentațiile sale de anul trecut au fost anulate după ce Serebrennikov a criticat războiul din Ucraina și a părăsit Rusia. Luna trecută, Bolșoi a anulat o altă producție a lui Serebrennikov, spectacolul „Un erou al timpului nostru", care trebuia să aibă premiera în luna mai. Ulterior, conducerea instituției nu a oferit nicio explicație pentru anularea spectacolului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bolşoi rudolf nuriev