x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bomba cu SIDA!

Bomba cu SIDA!

14 Apr 2004   •   00:00

Serviciul israelian de securitate interna Shaback (Shin Beth) a anuntat ieri ca a dejucat un proiect de atentat sinucigas cu totul special. Atentatorul ar fi urmat sa monteze pe bomba care urma sa explodeze o punga cu sange infectat cu virusul HIV, care provoaca SIDA.

Atentatul ar fi trebuit sa aiba loc la Tel-Aviv, in saptamana Pastelui evreiesc, care tocmai s-a incheiat. Persoana pregatita pentru a-l comite era un palestinian din orasul Kalkiliya, din Cisiordania, potrivit unui purtator de cuvant al Shaback, citat de AFP.

Dar cum anume functiona dispozitivul criminal? Virusul HIV urma sa infecteze ranitii atinsi de fragmente ale bombei pe care palestinianul o avea asupra sa.

Planul a fost dejucat ca urmare a arestarii zilele trecute a unui activist al Brigazilor Martirilor al-Aqsa, dar sursa citata nu a precizat cum anume teroristii ar fi urmat sa-si procure sangele contaminat. „Reteaua terorista intentiona sa obtina sangele contaminat din spitale palestiniene, dar nu era decat intr-un stadiu preliminar de pregatire a atacului", a declarat purtatorul de cuvant al Shin Beth. Potrivit aceleiasi surse, acelasi grup se pregatea sa arunce in aer intr-o colonie din Cisiordania un magar si sa rapeasca un colonist evreu.

De trei saptamani, serviciile de securitate interna israeliene sunt in alerta sporita, de teama unui atac de proportii, ca raspuns la asasinarea, de catre armata israeliana, a liderului spiritual al miscarii radicale palestiniene Hamas, seicul Ahmed Yassin.

×
Subiecte în articol: externe