x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bomba "loialităţii" la Chişinău: CINCI DEPUTAŢI PRO-RUŞI AU CETĂŢENIE ROMÂNĂ! Una fumăm, alta vorbim!

Bomba "loialităţii" la Chişinău: CINCI DEPUTAŢI PRO-RUŞI AU CETĂŢENIE ROMÂNĂ! Una fumăm, alta vorbim!

de Dan Constantin    |    04 Dec 2014   •   08:30
Bomba "loialităţii" la Chişinău: CINCI DEPUTAŢI PRO-RUŞI AU CETĂŢENIE ROMÂNĂ! Una fumăm, alta vorbim!

Comisia Centrală Electorală a Republicii Moldova a terminat verificarea voturilor după alegerile parlamentare de duminică. Repartiția celor 101 mandate în noul Parlament este urmatoarea:

Partidul Socialist                          25 de locuri
Partidul Liberal Democrat          23 de locuri
Partidul Comunist                       21 de locuri
Partidul Democrat                       19 de locuri
Partidul Liberal                            13 de locuri

Surpriza mare vine din componența grupului de deputați socialiști, cei mai înverșunați contestatari ai integrării în Uniunea Europeana, promotorii aderării Moldovei la Uniunea Vamală cu Rusia și adversari înverțunați ai unirii destinului istoric cu România. Cinci deputați socialiști au și cetățenie română, obținuta ca urmare a cererii adresate autorităților de la București și dovedirii cu acte că au fost dezmoșteniți, ei sau predecesorii lor - părinți, bunici, de cetățenia romaână de autoritățile sovietice. Printere prorușii cu pașaport românesc se află deputatul socialist Andrei Neguț, fost ambasador al Republicii Molova la Moscova.

Ne aflăm exact în butada lui Tudor Arghezi când a comentat faptul că activiștii de partid comuniști fumau țigări americane:  "tovarăși, văd ca una fumam și alta vorbim".

×