x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata lui Putin vrea să distrugă moralul civililor din Herson. Bombardamente barbare ale rușilor

Armata lui Putin vrea să distrugă moralul civililor din Herson. Bombardamente barbare ale rușilor

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   13:15
Armata lui Putin vrea să distrugă moralul civililor din Herson. Bombardamente barbare ale rușilor
Sursa foto: Hepta

Bombardamentele masive de la Herson ar putea avea rolul de a afecta moralul civililor, susține ministerul britanic al Apărării.

Orașul Herson din sudul Ucrainei rămâne cea mai „bombardată" zonă din afara regiunii Donbas din est, a anunțat Ministerul britanic al Apărării, potrivit Sky News.

Acesta a adăugat că este posibil ca trupele rusești să aibă „parțial ca scop să degradeze moralul civililor și să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro".

„În ultimele zile, unele dintre cele mai intense bombardamente din cadrul conflictului au avut loc probabil de-a lungul râului Dnipro, în sudul Ucrainei. Acest lucru a inclus bombardarea continuă a orașului Herson de către Rusia, cu tiruri de artilerie din estul râului. La 29 ianuarie 2023, autoritățile locale au raportat încă trei civili uciși în Herson, în timp ce două nave proprietate străină ancorate pe râu au fost avariate, provocând o scurgere de petrol. Herson rămâne orașul ucrainean mare cel mai constant bombardat în afara Donbasului. Raționamentul precis al Rusiei pentru a-și cheltui aici stocurile de muniție tensionate este neclar. Cu toate acestea, este probabil ca comandanții să urmărească parțial să degradeze moralul civililor și să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro", au explicat oficialii britanici.

Orașul Herson a fost ocupat de ruși la începutul războiului, dar în partea a doua a anului trecut a fost recucerit de ucraineni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Herson bombardamente barbare