x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardamentele de la graniţa dintre Turcia şi Siria continuă, pentru a şasea zi consecutiv

Bombardamentele de la graniţa dintre Turcia şi Siria continuă, pentru a şasea zi consecutiv

08 Oct 2012   •   17:38
Bombardamentele de la graniţa dintre Turcia şi Siria continuă, pentru a şasea zi consecutiv

Turcia a atacat pentru a şasea zi consecutiv teritoriul Siriei după ce forţele armate siriene au lansat un obuz în zona rurală a provinciei Hatay, a anunţat un oficial turc, citat de Reuters.

Atacul a fost declarat ca o ripostă la agresiunile venite din partea Siriei, a cărei armată se luptă cu protestatarii care contestă regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Schimburile de bombardamente sunt cele mai grave evenimente de la începutul revoltei populare împotriva conducerii lui Bashar al-Assad, care a început în martie 2011, ca protest pentru reformă, şi a degenerat într-un război civil ce pare tot mai capabil de a atrage în luptă şi forţele militare din regiune.

Ultimul obuz sirian a căzut în Turcia luni, în jurul orei 15.00, la 150-200 de metri în interiorul teritoriului Turciei, în districtul Hacipasa, relatează un oficial turc.

Armata Turciei şi-a întărit poziţiile la frontieră şi a sporit prezenţa de-a lungul celor aproximativ 900 de kilometri de graniţă cu Siria.

Turcia a ripostat până acum de mai multe ori la atacuri cu obuze lansate din Siria la frontiera dintre cele două ţări, însă premierul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că Turcia nu doreşte să fie implicată într-un război cu Siria.

×