x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bomboana pe coliva DSK: camerista Nafi din Labe este bănuită că are SIDA.

Bomboana pe coliva DSK: camerista Nafi din Labe este bănuită că are SIDA.

de Sînziana Stancu    |    18 Mai 2011   •   21:00
Bomboana pe coliva DSK: camerista Nafi din Labe este bănuită că are SIDA.

O stire socanta a fost data ieri de cotidianul New York Post, care aflase ca Nafissatou Diallo, camerista de la Sofitel care l-a acuzat pe seful Fondului Monetar International de delicte sexuale, locuia intr-un apartament din cartierul Bronx, intr-un complex imobiliar destinat chiriasilor infectati cu virusul HIV. Cotidianul new-yor­kez nu a putut confirma din surse oficiale medicale daca femeia este, intr-adevar, infectata cu virusul HIV sau sufera deja de SIDA, pentru ca aceste informatii sunt, dupa lege, confidentiale. NYPost si-a bazat in­for­matiile pe datele obtinute de la agentia imobiliara care inchiriaza o parte din apartamente numai celor cu HIV si SIDA si familiilor lor. "Acest apartament a fost inchiriat pe numele ei (menajera de la Sofitel – n.r.). Socie­tatea Harlem Community AIDS United ne plaseaza chiriasii sai in apartamentele din cladirea noastra", a declarat un angajat al Chaim Gross, firma de management din Brooklyn care se ocupa de aceste locuinte. El a mai precizat ca pentru a obtine o asemenea locuinta este suficient ca un singur adult dintr-o familie sa aiba HIV sau SIDA. In schimb, daca adultul e sanatos, iar copilul sau minor este bolnav de SIDA, nu poate obtine o locuinta in acest complex.

NYPost a aflat ca Nafissatou Diallo se mutase impreuna cu fiica sa in varsta de 15 ani intr-un apartament, la etajul 4, in complexul High Bridge in luna ianuarie, iar pana atunci locuise intr-un alt apartament din Bronx, rezervat bolnavilor de SIDA.

De partea cealalta a Occeanului, presa franceza a dat, la randul sau, noi amanunte despre numele, ori­ginea si viata obscurei, pana sambata treacuta, menajere de culoare care i-a ruinat viata directorului FMI. In timp ce investigatorii americani continua sa o protejeze, pastrandu-i anonimatul pe seama caruia s-au facut tot felul de speculatii, site-ul francez Slate.fr. (Afrique) scrie ca femeia in varsta de 32 de ani se numeste Nafissatou Diallo, este ori­ginara din Guineea, musulmana apartinand etniei "peul" si fiica unui comerciant din orasul Labe, aflat in centrul tarii. Nafi, cum ii mai spun apropiatii, a venit acum 13 ani in Statele Unite impreuna cu sotul sau, care era tot comerciant ca si socrul lui. Au impreuna o fata de 15 ani, pe care Nafi o creste acum singura, pentru ca intre timp au divortat. Are inca statutul de rezident strain in SUA, fiind imigrant legal, obtinand si "cartea verde". Dupa ea, au mai venit in SUA alti membri ai familiei, intre care un frate de 43 de ani, care le-a dat amanunte despre ea si anchetatorilor americani, si ziaristilor, si o sora cu sotul sau, care este om de afaceri de export-import.

Rudele femeii care au vorbit despre ea au descris-o ca fiind "o buna musulmana". Unul dintre verii sai a spus ca este o "tipa solida, ca si sora sa". "Este adevarat, e foarte draguta, la fel ca toate femeile ce apartin etniei peul, dar in cultura noastra nu se accepta acest tip de agresivitate", a declarat varul de 35 de ani, referindu-se la agresiunile sexuale de care femeia l-a acuzat pe seful FMI. "Sincer, Dominique Stra­uss-Kahn a dat peste o persoana care nu accepta asa ceva. Este un scandal si este cu adevarat trist acest accident", a mai afirmat varul lui Nafi. Despre femeile din etnia peul se mai spune ca ar avea o frumusete sedu­catoare, fiind unori supranumite si "reginele desertului". Nafi pare sa se numere printre ele, deoarece prietenii si apropiatii au descris-o ca fiind "o femeie extrem de atragatoare, cu sanii mari si coapse foarte frumoase".

Nu aceleasi "calificative" i-au dat insa si avocatii lui DSK, care, din contra, au spus despre cea care il acuzase pe clientul lor ca este "o femeie foarte putin atragatoare", sustinand ca directorul FMI nici ma­car nu s-ar fi atins de ea. Nu in ulti­mul rand, unul dintre avocatii de renume care s-au imbulzit sa o caute pentru a-i oferi serviciile lor in aceasta celebra batalie judiciara i-a facut femeii o descriere extrem de sugestiva cand a fost intervievat de NYPost, refe­rin­du-se la amenintarile pe care Nafi a spus ca le-a primit din "tabara" agre­so­rului sau: "Este genul de femeie care ar putea face 6 milioane de dolari sau mai mult chiar si fara sa deschida gura"...

Cititi toate informatiile despre scandalul sexual in care este implicat seful FMI, Dominique Strauss-Khan

×