x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson: Marea Britanie are multe de făcut înainte de a declanşa oficial ieşirea din UE

Boris Johnson: Marea Britanie are multe de făcut înainte de a declanşa oficial ieşirea din UE

25 Sep 2016   •   14:00
Boris Johnson: Marea Britanie are multe de făcut înainte de a declanşa oficial ieşirea din UE

Marea Britanie are multe de făcut înainte de a activa formal procedura de ieşire din Uniunea Europeană, dar, odată declanşat, Londra nu va lăsa ca procesul să treneze, a declarat duminică ministrul de externe Boris Johnson, la postul BBC, transmite Reuters. 

Johnson afirmase săptămâna trecută că Marea Britanie va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru a declanşa procedura de ieşire din UE la începutul anului viitor. 

El a fost însă repede pus la punct de ajutoare ale premierului Theresa May, potrivit cărora politica Londrei rămâne aceeaşi: procedura de ieşire din Uniune nu va fi declanşată în acest an. 

'Cred că esenţialul este că, în mod evident, nu o vom face înainte de Crăciun şi cred că avem multe de făcut să ne punem lucrurile în ordine, iar aceasta se şi întâmplă', a declarat Boris Johnson pentru BBC. 

'Însă după aceasta, aşa după cum a declarat pe bună dreptate prim-ministrul, procesul nu ar trebui probabil să treneze', a mai explicat şeful diplomaţiei britanice.AGERPRES

×