x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cunoscut traficant de droguri din Brazilia a evadat din închisoare. Modul inedit în care a reușit să fugă

Un cunoscut traficant de droguri din Brazilia a evadat din închisoare. Modul inedit în care a reușit să fugă

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   20:15
Un cunoscut traficant de droguri din Brazilia a evadat din închisoare. Modul inedit în care a reușit să fugă
Sursa foto: Hepta

Poliția braziliană caută trei deținuți periculoși care au evadat din închisoare. Printre evadați se află un cunoscut traficant de droguri.

Este vorba  despre unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri din Rio de Janeiro, Jean Carlos dos Santos, după ce acesta a evadat din închisoare împreună cu alți doi deținuți.

Cei trei au reușit să fugă din penitenciarul Bangu legând cearceafuri pentru a coborî de la fereastra închisorii până la o groapă de gunoi, potrivit BBC.

Jean Carlos dos Santos are 37 de ani și și-a ucis avocatul după ce acesta nu a reușit să obțină eliberarea a doi membri ai bandei sale. El se afla în închisoare din 2017. Mai este cunoscut și sub numele de Jean do Morro do 18 deoarece controla o mare parte din traficul de droguri din favela Morro do 18 din Rio înainte de arestare.

Un tribunal l-a găsit vinovat, împreună cu un alt membru al bandei, de uciderea avocatului său, Roberto Viegas Rodrigues, și de ascunderea cadavrului acestuia. O anchetă a arătat că Rodrigues a fost plătit pentru a obține eliberarea din închisoare a doi membri ai bandei lui dos Santos. Deoarece nu a reușit să obțină eliberarea lor, avocatul a fost împușcat mortal.

Ceilalți doi fugari care au evadat din închisoare în primele ore ale zilei de duminică sunt Marcelo Sterque și Lucas da Conceição.

Poliția a publicat fotografii ale celor trei fugari, toți fiind considerați foarte periculoși.

Unul dintre ei, Marcelo Sterque, a mai evadat pentru scurt timp din aceeași închisoare. El a ieșit din închisoare în 2015 pentru a încerca să execute un contract de ucidere comandat de un alt deținut. Sterque a împușcat o femeie de 13 ori înainte de a se întoarce în detenție. O anchetă desfășurată la acea vreme a arătat că gardienii închisorii fuseseră mituiți pentru a-l lăsa să părăsească închisoarea și să se întoarcă nestingherit.

Însă victima a supraviețuit și a reușit să-l identifice pe Sterque ca fiind bărbatul care a împușcat-o.

Duminică, oficialii închisorii au declarat că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina circumstanțele exacte ale ultimei evadări.

Între timp, vizitele în închisoare au fost suspendate, iar 18 deținuți care au legături cu Jean Carlos dos Santos au fost transferați în alte închisori.

×