x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biroul președintelui Volodimir Zelenski ar fi fost distrus de o rachetă rusească

Biroul președintelui Volodimir Zelenski ar fi fost distrus de o rachetă rusească

10 Oct 2022   •   13:43
Biroul președintelui Volodimir Zelenski ar fi fost distrus de o rachetă rusească
Sursa foto: hepta

Una dintre rachetele lansate de forțele ruse asupra Kievului ar fi distrus biroul președintelui Volodimir Zelenski, potrivit consilierului ministrului de Interne, Anton Hereșenko.

Pe strada Volodimirska, unde se află biroul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și cel al șefului statului ucrainean, ar fi căzut o rachetă lansată, în această dimineață, de armata rusă. 

Totodată, martori de la fața locului au văzut mașini care au luat foc, imobile distruse, inclusiv clădiri administrative, precum și drumuri.

De asemenea, centrala termică din Kiev a luat foc, iar gara centrală a fost avariată. O altă rachetă a căzut lângă monumentul fostului politician ucrainean Mikhailo Hrushevski, iar altele au lovit centrul de afaceri 101 Tower, lângă Podul Klitschko și Parcul Shevchenko.

Circulația metroului este oprită iar stațiile sunt folosite ca adăposturi pentru populația refugiată din locuințe. Cursurile școlare au fost suspendate. 

Bombardamentele ruse vin ca reacție la explozia, de duminică, a unui camion pe podul care leagă Peninsula Crimeea de Rusia, incident care a provocat avarierea acestuia. 

 

Reacția președintelui Volodimir Zelenski

Șeful statului ucrainean cere populației să reziste în fața agresiunii ruse. 

"Dragi ucraineni, dimineața este grea. Avem de-a face cu teroriști. Au fost lansate zeci de rachete 'Shahids', iraniene. Rușii au două ținte.

Prima, instalațiile energetice, în toată țara. Vor să creeze panică și haos, vor să nu mai funcționeze sistemul energetic.

A două ținta: oamenii. Unele dintre lovituri au fost special alese pentru a provoca cât mai multe daune.

Rămâneți astăzi la adăpost. Respectați regulile de siguranță. Amintiți-vă întotdeauna: Ucraina a existat înainte de apariția acestui inamic, și va exista și după el", a transmis Volodimir Zelenski. 

Cel puțin cinci persoane au murit la Kiev și alte 12 au fost rănite.

×