x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREAKING NEWS - Ungaria vrea să construiasă gard şi la graniţa cu România

BREAKING NEWS - Ungaria vrea să construiasă gard şi la graniţa cu România

15 Sep 2015   •   16:07
BREAKING NEWS - Ungaria vrea să construiasă gard şi la graniţa cu România

Ministrul de Externe ungar a declarat că guvrenul de la Budapesta plănuieşte să construiarcă un gard anti-migranţi şi la graniţa cu România, relatează AFP.

Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi, a declarat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmit MTI şi Reuters.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraţioniste în direcţia României'', a spus şeful diplomaţiei ungare, într-o conferinţă de presă.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficantii de persoane care acţionează de-a lungul granitei cu Serbia îsi modifică ruta către granita cu România si este probabil ca presiunea migrationistă să se mute în directia României.

Ştire în curs de actualizare.

×