x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breivik nu este un lup singuratic, avertizează mentorul criminalului norvegian

Breivik nu este un lup singuratic, avertizează mentorul criminalului norvegian

26 Aug 2011   •   06:11
Breivik nu este un lup singuratic, avertizează mentorul criminalului norvegian

Considerat mentorul lui Anders Breivik, extremistul norvegian care a ucis 77 de oameni in doua atacuri comise in luna iulie, britanicul Paul Ray, care a fost audiat ca martor de politia din Oslo, a declarat ca teroristul nu este un lup singuratic.

Bloggerul Paul Ray, un fost lider al unei grup[ri de extrema-dreapta, English Defence League, a declarat intr-un interviu acordat unei agentii de presa norvegiene ca “nu cred ca Breivik este un lup singuratic. Face parte dintr-o miscare mai larga, care are propria sa ordine de zi. Politistii au fost foarte interesati de celulele britanice si m-au intrebat daca eu reprezint o celula'.

In manifestul de 1.500 de pagini publicat cu putin timp inainte de masacru, Breivik a relevat existenta unor celule secrete, subordonate unui nou ordin al cavalerilor templieri. Autorul unui blog care poarta numele lui Richard Inima-de-Leu, Paul Ray este liderul unei miscari a cavalerilor templieri, la infiintarea careia a asistat si Breivik.

Ray a mai spus ca politia norvegiana s-a aratat interesata de informatiile pe care le detine despre miscarea de extrema-dreapta si impotriva jihadului din Europa. A colaborat deplin si a raspuns la toate intrebarile politistilor, insistand ca nu se considera mentorul lui Breivik, care a declarat in permanenta ca a comis de unul singur atacurile din 22 iulie.



×